La Nauve

Langs de waterlijn - Van Noord naar Zuid.. en terug

Share

Het is een drukke boel op de "ark", maar wel gezellig!

Chica en Droppie

Onze 2 bobtails zijn erg groot voor een spits maar toch kan een klein hondje meer "ruimte" vragen. Onze vorige hond was een drukke jachtterrier die altijd "aanwezig" was. Droppie en Chica hebben een vaste plek en meestal merk je amper dat ze er zijn.

Chica en Droppie zijn zusjes, verschillen 2 jaar in leeftijd, hebben dezelfde moeder maar andere vader. Ze zijn enorm verschillend van karakter, Chica is de bitch en Droppie is de clown.

Chica was een bewuste keuze, we hadden al ooit eerder een bobtail gehad en het zijn gewoon super leuke honden. Droppie is eigenlijk gekomen door een grapje.. Maar we zijn ontzettend blij dat ze er is!

Natuurlijk kan je de dames in veel verhalen op onze weblog terug vinden.


Hobo en Trico

Twee handen op één dikke kattenbuik! Het zijn allebei vondelingen.

Hobo hebben we "gevonden" op een boerderij in Frankrijk waar hij als verwilderde kitten achterna gezeten werd door de boer en ratten. Toen we hem hadden gevangen bleek het gewoon een klein bang lief katertje van een week of 7 te zijn die na een lekkere bak voer tevreden tussen de poten van de honden ging liggen. 

Trico hebben we gevonden in Helmond. Ongeveer naast het schip, in de struiken, zagen we wat bewegen. Of ze ergens was weggelopen hebben we niet kunnen achterhalen, ze was niet gechipt en we hebben nooit bericht gekregen dat iemand haar zocht. Ze was totaal niet bang, binnen de kortste keren was ze gewend aan de rest van de opvarende en Hobo haar grote voorbeeld. (Jammer genoeg zijn de kittenfoto's van Trico verdwenen toen mijn laptop het begaf)

Zie je Hobo dan zie je ook Trico. Echt vriendjes voor het leven als de één gaat eten eet ook de ander. Samen slapen en samen de boel op stelten zetten! Komt er een "vreemdeling" binnen .. samen achter de bank. Soms hebben we visite, die als ze weggaan, niet eens weten dat we ook katten hebben!


Boca

alias soepkip is eigenlijk het meest "aanwezig". Nog voor wij echt wakker zijn 's morgens verteld ze ons dat we een lekker bakkie koffie moeten maken.

Toen we haar kregen was ze 6 weken oud en moest om de 6 uur haar babypap hebben. Veel werk, veel geknoei maar ontzettend leuk om zo'n kuiken op te voeden.

Regelmatig geeft ze een rondje voor de hele zaak met haar bel. Al zijn we niet in een sluis met piepende bolders en alarmgeluiden, weet ze die geluiden zo goed na te doen dat je aan jezelf begint te twijfelen. Regelmatig krijgen de honden van haar te horen dat ze iets niet mogen, als een van de katten loopt te miauwen roept ze: "Ahh poessss".

Zelfkennis heeft ze ook, als we aangeven dat ze een beetje rustig moet zijn noemt ze zichzelf... Soepkip.