La Nauve

Langs de waterlijn - Van Noord naar Zuid.. en terug

Share

Toen we net getrouwd waren hebben we samen op een tankscheepje gevaren als zetschipper en matroos. Begin 1986 hebben we de knoop doorgehakt en kochten zelf een schip. Het grote avontuur kon beginnen!

Omdat we al vrienden in de spitsenvaart hadden was het type schip snel gekozen. De kanalen in Frankrijk trokken ons wel! Dat moest toch een romantisch leven zijn daar op die kleine kanalen.

Tijdens de eerste reis naar Zuid-Frankrijk kregen we al snel een ander beeld, al die sluizen was hard werken! Eenmaal weer terug in Nederland hadden we beide het idee "Zo dat hebben we gezien maar nooit meer".

Toch bleef het trekken en de tweede reis ging al stukken beter, de voorbereidingen ook. Nu hadden we voldoende eten en drinken aan boord, iets wat we de eerste reis erg onderschat hadden. Het idee  dat er in elk dorp een bakker was, bleek ietsje optimistisch.


De dag dat we de familie vertelde wat we wilde gaan doen was de reactie van één van de opa's: "Varen? In Frankrijk? Dat kan niet, daar zijn alleen maar sloten!"

Waarschijnlijk is hij toen wel gaan zoeken en veranderde zijn visie. Hij kwam ook heel snel met de naam van ons schip.

La Nauve, volgens hem zou het "de aanvang" betekenen in verouderd Frans. We hebben dat nooit terug gevonden maar we zijn blij dat we de naam gekozen hebben. Opa heeft nooit de foto's van onze eerste reis kunnen bekijken want hij is overleden terwijl wij die reis deden.

Voorlopig varen we nog steeds rond op de zogenaamde slootjes en hoeven elkaar bij een erg smal stukje maar aan te kijken en we zeggen hetzelfde.. Allemaal sloten!